Evenemangs Fyrverkeri I Lund.

Vi säljer Färdiga Fest Fyrverkeri paket & Enstaka konsument fyrverkeri pjäser som ni Mycket Enkelt kan Skjuta av själv på eran Fest & Vi har mycket fina Salutkanoner i Gjutjärn.som vi Säljer.Vi har alltid Öppet under alla 365/6- Dagar om året.med Bra & Snabb Service & Kvalité till alla våra kunder.

Denna sida är under uppbyggnad.

Vi håller för närvarande på att skapa innehåll för den här delen. Vi behöver lite mer tid för att kunna matcha våra höga krav på service & Kvalitet.

Kom snart tillbaka. Tack för ert visade intresse!

Fyrverkerikunskap i hur CE-Klass 2 (F2)

Konsument fyrverkeri pjäser Fungerar?.


Pinn Raketer (Dessa kommer snart att Utgå som Konsument Produkt.)
  I bilden till vänster Så här skulle en vanlig raket se ut inuti om vi delade den mitt itu. Som du ser har den tre olika delar, effektsats, motor och en pinne.

Pinnen fungerar som ett styr roder. Utan pinnen skulle raketen bara fara runt på marken. Pinnens längd och grovlek är anpassad till motorns styrka för att raketen skall få en rak bana upp mot himlen och styra upp mot eventuell vind.

Längst ner på raketen sitter ett rör; motorn. Det är den som får raketen att lyfta. I röret ligger det hårt packat krut. När stubinen antänder krutet i motorn bildas det ett mycket högt gastryck. Gasen pressas ut genom det lilla hålet i botten (dysan) med en rasande fart och så lyfter raketen.

När krutet inne i motorn är praktiskt taget utbrunnet kommer det att antända stjärnorna som ligger inne i effektsatsen. Nu går det undan, alla stjärnor antänds samtidigt och bildar ett så högt tryck inne i raketen att det antingen trycker ut noskonen eller spränger hylsan i småbitar. De brinnande stjärnorna kastas ut i luften och bildar t ex en bukett krevad.

 

Bomber (Den Största tillåtna kaliber till konsument i Sverige är 50 Millimeter)
Först och främst har vi mörsaren, pappröret som bomben ligger i. Den är i högsta grad väsentlig för att bomben skall skjutas upp i luften. Kort sagt kan vi säga att den fungerar som ett kanonrör.

På pappröret finns en stubin som går genom ett stubinrör till en fördröjningsfontän som sitter på bombens lock. Fontänen fräser en stund innan den antänder stubin nummer två som ligger inne i röret. På ett ögonblick antänds hela drivladdningen i botten på bomben.

Nu bildas det ett mycket högt tryck som till varje pris måste ut. Den enda vägen är Rakt upp. På så vis skjuts effektsatsen upp i luften (själva bomben alltså). På effektsatsen sitter ytterligare en fördröjning som efter några sekunder antänder stjärnorna. När alla stjärnor inne i bomben antänds bildas ett kraftigt tryck som får bomben att explodera. Baboum! Alla brinnande stjärnor kastas ut på himlavalvet och alla på marken utbrister i ett samfällt ÅÅÅÅH

se bild exempel på bomb  till vänster

Stjärnor
Det är stjärnorna vi tycker om. Stjärnorna själva är ytligt sett inte så imponerande, men det är här det verkliga fyrverkerikunnandet ligger.

Stjärnorna ser för det mesta ut som små grå kulor. Vid tillverkningen startar man med ett litet runt korn, i de flesta fall ett rapsfrö. Runt kornet börjar man sedan rulla på stjärnsatsen, ungefär som när man gör stora snöbollar. Hela kulan avslutas med ett lager svartkrut som ska sätta fyr på stjärnan.

Stjärnan består av tre huvudbeståndsdelar: bränsle, syragivare och något bindemedel. Det är blandningen av bränslet som avgör hur en stjärna kommer att se ut när den brinner upp. Vill man t ex ha röda stjärnor blandar man i strontium; till blå och gröna effekter använder man t ex kopparsalter osv.Syregivarna är ämnen som i sig själva inte har någon synlig effekt. De ökar syretillförseln vid förbränningen. Får stjärnan inte tillräckligt med syre brinner den inte som man vill. Bindemedlet skall bara hålla ihop stjärnan.

I princip är det så här de ser ut, men i praktiken skiljer sig stjärnorna åt både till form och storlek från en Soft-Air BB kula till Golfbolls storlek förekommer. Det är deras innehåll. som bestämmer utseendet på fyrverkerieffekten på natthimlen.

 

Batterier (Tårtor)
Har flera olika raket- eller bombladdningar som är seriekopplade och skjuts iväg en efter en. Kallas också för fyrverkeritårtor.


Bengaler
Illuminatorer, svårt ord. Illuminera betyder att lysa upp. Bengaler brinner med ett starkt färgat sken. Används som bakgrund. Förutom att bengaler är vackra så är de också praktiska. Den som skjuter upp fyrverkeriet ser vad han gör.

Bägare
Fontäner och Romerska ljus. Varianter av pjäser där effekten inte skjuts upp så högt på himlen. Bägare är ett samlingsnamn för den sortens pjäser. I ett romerskt ljus kastas flera effekter efter varandra ett 20-tal meter. Fontäner “sprutar” ut effekten från marknivå.Som de i bilden till Vänster.

Kaliber
Kaliber är en fackterm som anger bombrörets diameter i millimeter. t.ex Kaliber 50 har alltså ett rör som är 50 mm i diameter.

Krevad
En explosion. När alla stjärnor kastas ut i en stor rund form på himlen så är det en krevad. En mindre krevad kallas brisad. Det finns olika varianter på krevader. Namnet anger vilken effekt som menas.

Några exempel nedan:

  • Drakägg. Starkt Knastrande guldstjärnor eller Silverstjärnor. 
  • Fiskstim. Små snurrande kometer som flyger ut åt alla håll kallas ibland även för svärmande bin när de har ett surrande ljud.
  • Krysantemum där stjärnorna tänds mot periferin.
  • Silver Salut. En mycket kraftig hård vit Blixt knall som ett kanonskott.
  • Peony där stjärnorna tänds från centrum.Dessa finns även med dubbel och trippel färgväxling.
  • Bukett krevader från cylinderformade effekter & från mindre Pinn Raketer som t.ex. Bukett raket Jupiter.
  • Polyp, pressade effekter som efterliknar palmträdets blad.

Solar
Fontäner som seriekopplats och monterats på en pappskiva. Skivan skall spikas fast mot någon fristående ställning och sitta så löst att den med lätthet kan rotera runt spiken. Effekten blir …en sol!

Det finns även lösa solar, små pjäser som roterar på marken när man tänt på. Näckrosen är ett exempel. Turbo humlan vars vingar gör att den stiger till 15 meters höjd är ett annat exempel.

Silver Vattenfall. Är med mellan 5-20 st & ca 5-20 meter långt snöre med starkt glittrande Silverfontäner upphängda på ett tjockt snöre och ihop satta med en snabbstubin som tänder alla silver fontänerna samtidigt med en liten knaster knall Silver Vatten fall brukar vara populära som front pjäser i större fest fyrverkerier t.ex. på 50 års kalas. se ett demo video klipp vatten fall med 20 silverfontäner från Linders Fyrverkeri Klicka Här!.2 Trevliga Dokumentärer om hur Fyrverkerier tillverkas det viktiga att TÄNKA på är att du aldrig försöka göra egna Explosiva Pjäser eller Smällare det kan vara förenat med LIVSFARA! eller att ni försöker att kopiera de experiment som visas i video länkarna dokumentärerna nedan.


The Sciens behind fireworks.

The History Explosive of Fireworks.


Du är besökare  numer:

000004


JA! -Vi säljer konsument Fyrverkeri Pjäser alla 365/6 dagar om Året till Privata konsumenter på beställning..

&

Vi har Alltid Öppet alla.Måndag-Lördagar 12:30-21:00 hela året runt.